Slovenska mreža zdravih šol

Home Portfolio Slovenska mreža zdravih šol

S šolskim letom 2010/2011 smo vstopili v Slovensko mrežo zdravih šol. Rdeča nit Zdrave šole je usmerjanje k dejavnostim za promocijo zdravja na telesnem, duševnem in socialnem področju za učence, učitelje in starše.

V razrednih skupnostih in v učnih načrtih posameznih predmetov dajemo poudarek zdravemu načinu preživljanja časa, skrbi za lastno higieno, kvalitetnim odnosom do zdravega šolskega okolja med učenci, starši in učitelji. Učenci se izobražujejo o pomenu zdravega prehranjevanja in lokalno pridelane hrane (naravoslovni krožek, slovenski tradicionalni zajtrk in predavanja o prehrani).

V šoli preko aktivnosti, ki se izvajajo v okviru pouka in izven njega, ponujamo učencem široko paleto dejavnosti, kjer lahko učenci spoznajo nove talente in svoje znanje razširijo na druga področja. S tem razvijamo pozitivno samopodobo učencev, kar vodi v kvaliteten vseživljenjski razvoj.

Spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje, preko različnih dejavnosti, kot sta pohod generacij in prostovoljstvo, pa skrbimo tudi za razvoj dobrih povezav med šolo, domom in skupnostjo.

DOSTOPNOST
Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.